Snart är det dags för årets största sångtävling! Inför Eurovision finns det alla möjliga sorters spel eller tävlingar man kan anordna tillsammans med vänner och familj.

Här följer två roliga idéer. Lämna gärna dina egna tips i kommentarerna!

Vinnare och förlorare

Detta kan göras på olika sätt – förslagsvis så skriver man ner de tävlande länderna på små lappar och lägger i en burk. Sedan får varje person ta två lappar var. Efter det väljer man vilket av de två länderna man fick som kommer vara vinnare och vilket som kommer vara förlorare. Ju närmre förstaplatsen ens “vinnare” kommer och ju närmre sistaplatsen “förloraren” kommer – desto högre poäng får man. Här kör man dock bäst med omvända poäng, så att man vill ha så lite poäng som möjligt för att stå kvar som vinnare i tävlingen.

Vadslagning

Det här är roligare än “vinnare och förlorare” om man är lite mer insatt i Eurovision och har koll på de olika länderna och deras bidrag. Man kan göra sin egen betting (som vadslagning) på olika nivå. Det allra simplaste är att alla tävlande där hemma väljer ut sin egen favorit och gissar på vem vinnaren blir. Tar man det ett litet snäpp längre så kan man utse sin topp 3 och vill man ha ännu mer att tävla om så kör man topp 5. Sen får man poäng för de bidrag man gissat rätt placering på. Vi tipsar om att följa Eurovisions egen poängsystem och göra som följer:

  • Rätt gissning på 1a placeringen – 12 poäng
  • Rätt gissning på 2a placeringen – 10 poäng
  • Rätt gissning på 3e placeringen – 8 poäng
  • Rätt gissning på 4e placeringen – 7 poäng
  • Rätt gissning på 5e placeringen – 6 poäng

 

Vårt tips är att förloraren sköter disken efter alla de där chipsskålarna!