skraplotter-300x201

Skraplotter anses också vara en variant av spel för sociala sammanhang men nämns sällan längre. Dagens inlägg kommer därför att handla om just detta. Skraplotter var verkligen väldigt inne för några år sedan då man ständigt såg människor ställa sig i kön för att få med sig en lott från mataffären. I små butiker brukar det vara väldigt vanligt att det glider in en man eller kvinna som köper en skraplott för att se om lyckan är inne för dagen. Man drog med sig en vän eller familjemedlem för att välja ut den där speciella och unika skraplotten. Vinster har förekommit för en hel del människor som man har sett på bingolotto eller i nyheterna framför allt.

Man kan ta med sig en vän när man ska köpa en lott för att se om någon av er vinner, vilket brukar vara spännande att se. Skraplotter kan vara socialt och kul! Man står där tillsammans med sin vän helt förväntansfull och väntar på att se om det blir en vinst eller inte på lotten som man precis har skrapat. Det finns människor som skrapar lotter endast för att vinna men självklart ligger det en underhållning bakom det också som gör att man fortsätter att köpa lotter. Vi älskar verkligen skraplotter eftersom man får en överraskning samtidigt som man har chansen att vinna lite extra pengar, vilket aldrig är fel. Det blir en sann win-win situation. Även om man inte skulle vinna så är det naturligtvis inte hela världen, det är spänningen som är roligast och sedan skadar det inte om man faktiskt vinner en dag – vilket inte är helt omöjligt!

Idag är det inte lika populärt dessvärre eftersom man kan skrapa lotter via nätet på de flesta nätcasinon vilket gör att det är mer bekvämt istället för att behöva krångla och ta sig ända till en butik som ligger långt borta. Nu spelar folk sällan spel överhuvudtaget i verkligheten eftersom man är så upptagen med annat under vardagen. Skulle man väl ta fram ett sällskapsspel och ställa på bordet skulle det bli Fia Med Knuff, Monopol, Ryktet Går, en Kortlek eller ett annat klassiskt spel. Något som har växt med åren är att spela spel på nätet eftersom internet används dagligen av miljontals människor runtom i världen. Det är mycket smidigare och man kan ligga i soffan eller i sängen under tiden som man spelar. Detta kan däremot vara en aning mindre socialt om man är ensam under tiden men man kan självklart ha en vän vid sidan om som också spelar. Då blir det skönt och bekvämt för både dig och din vän!

Det är såklart fortfarande möjligt att köpa lotter i butik för de som föredrar det istället. Förhoppningsvis växer intresset för skraplotter i framtiden eftersom det är otroligt roligt och spännande att sitta i en ring tillsammans med några vänner och skrapa lotter. Man kan heja på varandra, skratta tillsammans eller trösta varandra om fallet så skulle vara. Mer skraplotter åt folket i dagens samhälle!