Det finns få saker som är så bra att använda sig av för att få tiden att gå som kortspel. Kortspel kan samla hela familjen genom generationerna, och kan även passa perfekt för vänskapsgruppen. Oavsett om ni spelar ett rafflande parti poker, eller ett lugnare spel såsom vändtia så finns det timmar av underhållning att hämta genom att spela kortspel.

Samtidigt så kan det vara svårt att veta vilket kortspel man ska välja att spela. I den här texten kommer vi att ge några förslag om du letar efter inspiration till något roligt spel, antingen som avslutning efter en trevlig middag med vänner eller för att slå ihjäl några timmar i sommarstugan en grå och tråkig dag. Om du letar efter reglerna till ett specifikt spel så är det bara att googla på spelets namn + regler så kommer du enkelt och smidigt hitta resurserna som krävs för att sätta igång med att spela.

Varför kortspel?

Kortspel kan verkligen vara det perfekta sättet att umgås. Även om man tävlar och koncentrerar sig på någonting så är det väldigt avslappnade och det ultimata sättet att spela socialt. Eftersom att en kortlek är så liten är det också enkelt att ta med sig och förvara, och tack vare att det går att blanda en kortlek på fler sätt än vad det finns atomer på jorden kommer inget parti att vara det andra likt. 

Vändtia

Vändtia är ett väldigt roligt spel som går fort att spela. Vändtia går att spela med två eller flera spelare, och bjuder på en rafflande och väldigt spännande spelupplevelse. I vändtia kan det svänga fort, och det är aldrig över förens alla korten är spelade.

Tecken

Om ni är fyra spelare så kan tecken vara ett oerhört roligt sätt att spela på. Här spelar man på lag och gör upp ett hemligt tecken på förhand. Detta används sedan för att signaleratill sin medspelare att man sitter på de korten som behövs för att vinna. Detta är ett spel som ofta leder till mycket skratt och jämna matcher.

Poker

Poker är ett fantastiskt roligt spel, och det krävs inte riktiga pengar för att få ut en hel del spelglädje från poker. Tack vare att det är enkelt att lära sig men komplext att bemästra så kan timme på timme passera, samtidigt som det bara blir roligare och roligare att spela. Testa på att spela med en symbolisk summa pengar, eller med andra vinster. Vinnaren kanske slipper diska? Valet är ert, men poker är någonting som alla kan lära sig och ha väldigt roligt med.