Under vissa fester och tillställningar så kan det vara roligt att ha lite olika lekar planerade så att gästerna får någon underhållning. Det finns ju oändligt många olika lekar man kan göra, antingen på mingel där alla rör sig runt i rummet, men också under middagar då gästerna är sittandes. Just under middagar kan man ha lite olika typer av utmaningar och man kan antingen tävla med en bordspartner eller att olika bord tävlar mot varandra. Dessa typer av lekar kan också vara bra för att bryta isen om alla gäster kanske inte känner varandra så väl. Här kan man leka diverse ordlekar eller så kan man ha någon typ av frågesport. Är det en födelsedagsmiddag är frågor om födelsedagsbarnet en bra idé, är det en förening eller någon typ av organisation som samlas så är det roligt att ställa lite lättsamma frågor om just företaget eller organisationen. Men tänk på att inte göra det för svårt bara, det ska kännas att det är en lek och inte någon typ av test!

dinner

Om man har bordsplacering på festen så är ett annat tips att på baksidan av namnet skriver man ner ett speciellt ord. Detta ordet ska personen sedan upprepa så ofta som möjligt och alltså få med i så många meningar som möjligt under middagens gång. De andra gästerna ska sedan försöka klura ut vilka ord de andra har. Den här typen av lek går såklart att variera i oändlighet. Man kan göra den på flera andra sätt då man skriver ner andra typer av ord eller utmaningar som sedan ska pågå under kvällens gång.

Många tycker ju ofta att det är lite pinsamt eller generande att leka lekar med folk de inte känner och därmed kan en typ av “tystare” lek vara mer passande.

En lista på olika middagslekar kommer inom en snar framtid, men så länge vore det roligt om ni vill kommentera med era egna favoritlekar och idéer!